top of page
Keresés

Miért jó az aroma diffúzor?

Egyre több háztartásban használnak aroma diffúzort vagy ultrahangos párásítót. Ennek az oka, hogy az aromaterápiás készülékek széles körű előnyeiknek köszönhetően egyre népszerűbbek.


Petal diffúzor doTERRA Aromalabor

Ezek a készülékek ultrahangos technológiával párásítanak, amelynek során az illóolaj a vízmolekulákhoz kapcsolódva szétoszlik a környezetében – kellemes atmoszférát teremtve ezáltal a lakótérben.

Az illóolajoknak számos élettani előnye lehet, példáuls a levegő tisztítása, a stresszoldás, a koncentráció fokozása, az energetizálás és még sok-sok más pozitív tulajdonság. Ezt annak köszönjhetjük, hogy holisztikusan fejtik ki pozitív tulajdonságaikat, a testre, szellemre és lélekre egyaránt hatnak.


Miért jobb mint egy aromamécses? 

- nincs nyílt láng, nincs sem tűzveszély, sem szén-dioxid és egyéb károsanyag kibocsátás - nics forró víz, ezáltal balesetveszély sem, mivel hidegpárát állít elő - nem kell rájuk folyamatosan figyelni, automatikusan kikapcsolnak, amikor kifogy belőlük a víz - az illóolajok megőrzik pozitív tulajdonságaikat, melyek hőhatások következtében nem érvényesülnének - vannak olyan készülékek, melyek színterápiás eszközként is használhatók

Laluz diffúzor doTERRA aromalabor

5+1 ok, amiért érdemes aroma difffúzort használnod:

1. Biztonság

Míg az illatgyertyák, a különféle légfrissítők és az aromalámpások is káros vegyi anyagokat juttathatnak a levegőbe - melyek akár a beteg épület szindróma kialakulásához is hozzájárulhatnak, az aromadiffúzorok 100% tiszta esszenciális olajokkal, a használati utasítást betartva teljes biztonsággal használhatóak.

2. Bizonyos illóolajok fertőtlenítenek, vírus és baktériumölő hatással is rendelkeznek

Biztos sokan hallottatok már az illóolajok, például a teafaolaj fertőtlenítő hatásáról, melyet például egy ultrahangos diffúzor remekül ki tud teljesíteni, ugyanis a vízmolekulához kapcsolódva az olajok apró részecskéi bekerülnek a légtérbe és a porszemcséken utazva fetőtlenítik azt. Hogy ennek mekkora jelentősége van napjainkban, azzal szerintem mindenki tisztában van. 

3. Nyugodt éjszakai pihenés

A napi stressz, az időjárás változásai, egy felkavaró könyv/film vagy egy késő esti, nehéz vacsora is okozhat álmatlan éjszakákat. A legóvatosabb becslések szerint is a népesség minimum egyharmada szenved álmatlanságban, de bizonyos vizsgálatok a népesség 65-66 százalékát találták érintettnek.Az esszenciális olajok például diffúzorban párologtatva segíthetnek ellazulni és megszabadulni a cikázó gondolatoktól. Jó választás lehet a levendula, a római kamilla, a vetiver, a cédrusfa vagy például az ylang-ylang.

4. Segíthetnek a napi stressz oldásában

Számos kutatás megerősítette, hogy aromatikusan használva (belélegezve) az olyan illóolajok, mint például a levendula, a római kamilla, a tömjén és a citrusolajok, kémiai szinten csökkentik a stresszt és segítenek enyhíteni a szorongást. 

5. Figyelem, emlékezet, gondolkodás azaz a kognitív funkciók erősítése

Az is bizonyítást nyert, hogy bizonyos illóolajok javítják a kognitív funkciókat. Például egy kutatás során rozmaring, levendula és narancs illóolajat használtak Alzheimeres betegeknél 28 napon keresztül, a kognitív funkció az összes betegnél javulni kezdett a kezelés után. 

+1 Felső légúti megbetegedések esetén

A diffúzorban párolgtatott olajok segítségével néhány lélegzetnyi friss levegőhöz juthatunk. Válasszuk ilyenkor például a borsmentát, eukaliptuszt, vagy például a kakukkfüvet. 


Nálunk napi használatban vannak a diffúzorok, mindig a hangulatunknak és az igényeinknek megfelelő olajokat párologtatunk a segítségükkel.

6 megtekintés0 hozzászólás

Comentarios


bottom of page