top of page
Lavender Fields

Illóolajok

Amikor egy levendulamezőn sétálsz, átvágod a narancs héját, vagy épp rozmaringleveleket dörzsölsz össze az ujjaid között, illóolajokat érzel.

Az illóolajok avagy esszenciális olajok levegőben könnyen terjedő, illékony aromás vegyületek, amelyek virágokban, levelekben, magvakban, szárban, kéregben, gyantában és más növényi részekben találhatók. 

Ősi és modern megoldás napjaink kihívásaira

A történelem során az egyiptomiak voltak az elsők, akik széles körben használták őket ételkészítéshez, gyógyászati és szépségápolási célokra, illetve spirituális és temetési szertartásaik során egyaránt. Például a tömjént, a szantálfát, a mirhát és a fahéjat olyan értékesnek tartották, hogy a kereskedelmi utakon (pl. Petra városában) aranyra cserélték el őket.

Napjainkban az esszenciák használata népszerűbb, mint valaha, mivel a korszerű technológiáknak, a jobb minőségnek, hatóerőnek és biztonságnak köszönhetően sokkal könnyebben hozzáférhetők és alkalmazhatók a mindennapi élet során. Az egészégügyi, illetve táplálkozástudományi területén dolgozó kutatók és a gyakorló orvosok folyamatosan kutatják és validálják a terápiás minőségű illóolajok számos egészségügyi és wellness előnyeit.

Herbal Oils

Hogyan hatnak?

Miután az illékony aromás vegyületeknek már több mint 3000 típusát azonosították, fontos megjegyezni, hogy ezek a vegyületek nagyban meghatározzák az egyes esszenciális olajok jótékony hatásait, aromáját és természetét. Sajátos kémiai felépítésüknek köszönhetően minden esszenciális olaj fajonként, sőt, akár növényenként is más és más lesz. Az aromás összetevők egy-egy esszenciális olajban megtalálható kényes aránya teszi az olajokat egyedivé, és ruházza fel őket sajátos jótékony tulajdonságokkal.

Gyors molekulák

3x2-819x566-why-doterra-2.jpg

Miért a doTERRA?

Fontos volt számomra, hogy a lehető legjobb minőséget használjam saját magam és családom számára, ehhez pedig szükséges, hogy a laboratóriumi tesztek könnyen hozzáférhetőek legyenek és hogy visszakövethető legyen az olaj útja, ami hozzám kerül, ezt az üvegek alján található Quality ID segítségével meg is tudom tenni.

A tisztaság egy esszenciális olaj legfőbb ismérve. Ha egy esszenciális olajat szennyező anyaggal elegyítenek, akkor csökken a hatékonysága, amellyel eleget tehetne az igényeknek. A piacon lévő esszenciális olajok közül kizárólag a doTERRA olajok rendelkeznek CPTG® (Tanúsított Tiszta Minőségű) minősítéssel.

A legjobban pedig azt szeretem a doTERRA-ban, hogy a vállalat támogatja a „co-impact beszerzést”, ami azt jelenti, hogy a kistermelők és betakarítók globális hálózatát etikusan kezelik, tisztességes béreket fizetnek, és hosszú távú partnerséget hoznak létre fenntartható munkahelyekkel.

Minden alkalommal, amikor egy doTERRA illóolajat vásárolok, egy globális küldetést támogatok. Ennek a cégnek a szíve minden szintre kisugárzik, beleértve a termelőket és családjukat, a vásárlókat és a wellness szószólóit is.

Hálás vagyok, hogy része lehetek küldetésüknek.

Miben támogatnak?

Hs eddig csak arról halllottál, hogy az illóolajoknak jó illata van, most meg fogsz lepődni!

1

Stresszkezelés, alvástámogatás

2

Energizálás, aktív életmód

3

Egszséges emésztési folyamatok

Aromalabor_Nagy Kata_0046.JPG

4

Koncentráció, tanulás

5

Arc- és testápolás

6

Toxikus terhelés csökkentése

Doterra_2018Collection_TT-6_muscles.jpg

Hogyan kell?

Amikor először hallottam arról, hogy az illóolajok nemcsak az aromamécsesbe valók (azaz oda valók a legkevésbé), biztos voltam benne, hogy az életem több területén is ki szeretném próbálni őket, de fogalmam sem volt, hol kezdjem.

Ha TE is így vagy vele, lépj kapcsolatba velem és örömmel segítek neked is!

 

Készítettem egy videósorozatot, mely pont a kezdő lépésekről, a biztonságos napi használatról szól.

bottom of page